CONCLUSIÓ

Un cop acabat el treball, crec que he arribat a la conclusió que els mites triats no han perdut la seva essència amb el pas del temps en obres al llarg de la història.
Si comparem els quadres cadascun amb el seu respectiu mite, observem que cada autor representa l'essència del mite, ja sigui prescindint o no d'elements externs com són figures, deïtats, animals o inclús símbols que donen més informació. Per exemple, en el mite de Narcís i Eco apareixen les dues figures i de vegades com a símbols les flors representatives del noi. A Venus i Mart apareixen molts símbols relacionats amb els atributs dels déus, com per exemple els coloms, animals atribuïts a la deessa Venus, el casc i les armes d'Ares i Cupido, fill dels respectius déus. A l'únic mite on no apareix aquesta essència és a Píram i Tisbe a l'obra de Waterhouse on pinta a la noia només de cara a la paret, encara que si se sap la història es pot arribar a suposar, ja que explica el principi del mite, quan els dos amants parlen a través de la paret, i afegeix un detall molt important com és l'esquerda de la paret.
La segona hipòtesi relacionada amb si aquests mateixos mites han estat representats durant totes les èpoques, és falsa. He mirat de buscar obres de totes les èpoques, tant d'època grega i romana fins a obres d'art contemporànies, crec que podria arribar a la conclusió que a les diferents èpoques s'han fet versions, tret de l'edat medieval, però que és comprensible, perquè la temàtica de la majoria d'obres és religiosa tenint en compte que la seva manera de veure el món es basava en exaltar la figura de Déu, per això, va ser una época fosca per a l'art d'origen clàssic que fins al Renaixement no va tornar a sorgir de nou.
Per concloure, podria dir que la mitologia segueix essent la base de les cultures actuals; per exemple, els dies de la setmana i els noms dels planetes porten noms dels déus clàssics; Mart fa referència a dimarts, els antics van posar-li així al planeta d'atmosfera vermella relacionada amb la sang de la guerra, Venus fa referència a divendres i van denominar-li així al planeta més brillant i per tant considerat el més bell; el mite d'Europa per exemple ha influït en el principal fet que el seu nom fa honor al nostre continent i el toro seria el signe zodiacal 'taure'. Narcís representa el narcisisme i la flor narcís i Eco tal i com s'explica al mite seria l'eco tal i com es coneix avui dia. Per últim si ens fixem en la narració, el mite de Pigmalió recorda l'obra de My Fair Lady i la de Píram i Tisbe a Romeu i Julieta. 



BIBLIOGRAFIA

OVIDI Les metamorfosis .Editorial La Magrana

ARACNOGRAFIA

www.commons.wikimedia.org
www.museodelprado.es
www.salvador-dali.org
www.wikiatalanta.wikispaces.com
www.almacendeclasicas.blogspot.com.es
www.classicsalaromana.blogspot.com.es

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INTRODUCCIÓ