INTRODUCCIÓ

Benvingut/da al blog Les Metamorfosis a les arts plàstiques.

Aquí podràs llegir cinc mites extrets de Les Metamorfosis d'Ovidi, els quals tenen un factor en comú: en tots ells apareix una història d'amor encara que siguin diferents unes a les altres, aquests són: El Rapte d'Europa, Narcís i Eco, Pigmalió, Píram i Tisbe, i per últim el mite de Venus i Mart.

Veuràs que a cada història he explicat el mite i la descripció que en fa de la seva obra ja sigui pintura o escultura que tenen el mite com a inspiració. El fet que hagin estat aquests mites i no uns altres és perquè són força coneguts, i per tant, m'ha estat més fàcil trobar obres en les diferents èpoques, ja que una de les meves hipòtesis a demostrar és si els mites, amb el pas del temps han perdut la seva essència; mentre que l'altre és veure si els mites han estat representats en totes les èpoques. El fet que hi hagi un ampli repertori d'obres artístiques incidirà en el resultat de les dues hipòtesis.

He decidit fer el treball de recerca en un blog perquè la temàtica d'obres d'art mitològiques és molt adient per aquest format. A més, això fa que sigui molt més amè ja què el treball es basa en la descripció i comparació de les obres d'art per poder arribar a les hipòtesis.
El blog està estructurat en diferents pestanyes on hi ha cada mite, les obres amb la seva respectiva descripció i al final, una comparació global de totes elles per poder raonar les meves hipòtesis; per exemple, en el mite de Venus i Mart les obres es comparen per saber si l'essència està representada en totes elles, sigui de l'època que sigui, però la representació del mite pot ser a través de la descripció del mite, de la simbologia dels déus o senzillament dels seus atributs.

La presentació en aquest format m'ha resultat potser la part més difícil perquè no tenia experiència a l'hora de crear i editar-ne un, de totes maneres ha sigut molt entretingut, sobretot a l'hora d'editar i molt satisfactori en veure el progrés i el seu resultat final.

Espero que la seva lectura us sigui entretinguda!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada